søndag 27. februar 2011

Tore Tvedt tilbake på gamle jaktmarker?

Hvem sa at politikk er kjedelig? I hvert fall ikke på ytre høyrefløy, der vi ser ut til å ha sett en organisasjons vekst og fall i løpet noen uker.

Flere -ikke bare de tvilsomme - har sikkert hatt gleden av denne videoen den siste uken. Her møter vi en gruppe anonyme norske "valkyrier" - etter stemmene å dømme i en alder av 12-14 - som under navnet NDLAngels forteller oss at "Muhammedanere lemlester jenter". NDLAngels er selvsagt en henspilling på nystartede Norwegian Defence League som har fått en del oppmerksomhet de siste ukene.

Lavmål? Javisst! Og den har da også skapt ytterligere problemer for NDL, som ikke ønsker å få enda dårligere PR enn de allerede har fått de få ukene organisasjonen har eksistert.

I likhet med sine forbilder i English Defence League forsøker NDL å fremstå som antirasistiske, antinazistiske og opptatt av å bekjempe radikal islam. Dette har ikke lykkes i England, der det har blitt avslørt at det ikke akkurat er vanntette skott mellom EDL og det mer eller mindre fascistiske British National Party.

Og som i England, så i Norge. Håvar Krane, mannen bak nettstedet Norgesposten, som hevder å være involvert i et forsøk på å rydde opp i NDLs rekker - noe som allerede ser ut til å ha vært nødvendig på grunn av den mildt sagt desentraliserte strukturen i NDL, der det kan virke som om hvem som helst har kunnet opprette sin egen "variant", er i dårlig humør i dag. I følge Krane er den ansvarlige for NDLAngels ingen andre enn Tore Tvedt, tidligere Vigrid-leder og for tiden ivrig debattant hos Nyhetsspeilet. Jeg skal ikke uttale meg om sannhetsgehalten i dette, selv om musikken unektelig kan minne om Tores tidligere prestasjoner under artistnavnet DJ Tvedt.

Så kan man lure på om ikke NDL fint klarer å holde seg med brune elementer også uten Tvedts hjelp. En rask titt på bevegelsens facebookside i uken som var viste for eksempel at påfallende mange var opptatt av rase, nasjonalsosialisme og hadde en forkjærlighet for band som Skrewdriver.

Siste nytt er forøvrig at tidligere talsmann Remi Huseby er ekskludert, visstnok på grunnlag av påstander om tidligere Vigrid-tilknytning, samtidig som NDL - eller de som nå hevder å representere den - lanserer helt ny hjemmeside som erstatning for den gamle. På tross av enkelte overskrifter er det altså vanskelig å tro at NDL vil utgjøre noen særlig fare med det første.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar